E. märts 30th, 2020

Stuudio Duende

MTÜ Flamenkotantsustuudio Duende

Kalli näitus “Värv lõuendil ja laval”

2 min read
Värv lõuendil ja laval

Värv lõuendil ja laval

Kalli

Juba lapsepõlves suunati mind tegelema kahe kunstivaldkonnaga – maalimise ja tantsimisega. Sellest tulenevalt asusin õppima mõlemat ning lõpetasin 2005. aastal Tartu Kõrgema Kunstikooli maali ja maalingute restaureerimise eriala ning omandasin 2012. aastaks TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia etenduskunstide osakonnas tantsukunsti erialal koreograafi ja tantsuõpetaja kutse.
Olen tantsuõpetajatöö kõrvalt seega vabakutseline maali- ja etenduskunstnik. Samas ma pole kindel, et mind on tingimata vaja just nii nimetada. Ma olen lihtsalt õnnelik inimene, kes saab tegeleda just sellega, mis talle meeldib – loomisega. Ka sellel näitusel pidid algselt esitamisele tulema ainult maalid, aga raske oli teist osa loomingust kõrvale jätta. Seda enam, et olen oma tantsuetendustes kasutanud värvi laval või viinud tantsuetenduse ateljeesse ning galeriisse.
Minu maalidel pole nimesid. Olen seni valinud lihtsalt ühe värvitooni ning selle sees tonaalsustega mängides jõudnud kas abstraktse lahenduse või monokroomse naisfiguurini. Tõsi, sellelt näituselt leiab lõpuks ka ühe meesfiguuri ning viimaste aastate maalid on muutunud kirevamaks.
Seevastu tantsuetenduste sari kannab just pealkirjadena värvinimetusi. Neist esimene lühike töö sai pooljuhuslikult pealkirjaks “Roosa”. Järgmised „Valge“, „Must“, „Punane“ (koreograafi kutse diplomilavastus) „Roheline“ ja “Kollane” (2017. aasta Eesti teatri aastaauhindade tantsuauhinna nominent) olid juba teadlik valik.
Kui kõigi eelnevate etenduste puhul on koos pealkirjaga mingil määral ka esialgne idee kohe olemas, siis “Sinisega” otsustasin lasta asjadel ise juhtuda. Lasin sõnal või värvil “sinine” ennast ise luua.
Hetkel veel loomisprotsessis etendust “Sinine” näeb 8. ja 15. aprillil Karlova Teatris ning 28. aprillil Viljandis Koidu Seltsimajas, Viljandi Tantsunädala raames.
Meeldivat värvide (lõuendil või laval) vaatamist soovides
Kalli

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.